GKL Middelfart

Kom godt i gang med golf

Golfklubben Lillebælt giver dig mulighed for at prøve kræfter med golfspillet, hvor vi inviterer til  Begynderforløb/prøvemedlemsskab i 2 måneder.

Du kan vælge et holdforløb eller et individuelt forløb.

Datoer for holdforløb:
lørdag den 23. april,
lørdag den 21. maj
lørdag den 11. juni

Begynderforløb/prøvemedlemskab består af:

 • lektioner med træning i forskellige tekniker
 • Frit spil på PAR 3-banen samt fælles spil om onsdagen
 • Tildeling af mentor, der guider og hjælper dig igennem forløbet
 • Det er muligt at tegne prøvemedlemsskab med holdforløb eller individuelt forløb

Begyndertræning og prøvemedlemskab koster 495,- pr. person. Ved efterfølgende indmeldelse som fuldgyldigt medlem i klubben refunderes beløbet.

Begynderforløb

Golfspillet er opbygget omkring både nogle praktiske og teoretiske færdigheder, som man skal erhverve sig for at få det fulde udbytte af spillet samtidig, giver det adgang til at spille på golfbaner i både Danmark og udlandet. Det betyder også, at begynderforløbet er opbygget, så du kommer igennem et sådant forløb og klædt godt på til at erhverve dig et ”golfkørekort”.

Indmeldelse

Indmeldelse til begynderforløb kan foretages ved at udfylde indmeldelsesblanket eller ved henvendelse til klubbens sekretariatet – sekretariatet@gkl.dk eller
tlf. 6441 8011. Hurtig tilmelding tilrådes for at komme med på forårets hold.

Begyndermappe

Ved indmeldelsen får du en begyndermappe med oversigt over træningstider samt regelbøger og oversigt over datoer og tidspunkter for regelundervisning – kort sagt alle de små praktiske ting

Udstyr og tøj m.v.

Du behøver ikke anskaffe dig specielt tøj til træningen, et par almindelige slacks og praktisk fodtøj er fint. Udstyr kan du låne gratis i de 2 mdr.

Bolde til brug på drivingrange og indspilsområde er inkluderet i begynderkurset.

Undervisning ved træner

Klubbens mangeårige træner Søren Max Nielsen vil undervise dig i golf spillets mange facetter.

Forløbet begynder med intensiv træning en lørdag, hvor du prøver spillet og bliver bekendt med en masse generelle ting omkring golf..

Du kan melde dig til kurset på én af følgende dage:

lørdag den 23. april,
lørdag den 21. maj
lørdag den 11. juni

Der vil blive oprettet flere hold efter behov.

Vi mødes i klubbens Cafe til en kop kaffe og information. Kurset foregår kl. 09.30 – 17.15 og der er inkluderet en let frokost og eftermiddagskaffe i vores café. 
3 onsdage kl. 17.00 – 18.00 er der undervisning på driving range.

Du har også altid mulighed for selv at øve på driving range, indspilsområdet og puttinggreen..

Har du ikke mulighed for at deltage på en af ovennævnte lørdage aftales i stedet en individuel træningslektion med træner Søren Max Nielsen.

Tilmelding skal ske til kontoret.

Teori

For at erhverve et ”golfkørekort” er det nødvendigt også at deltage i regelundervisningen, hvor der bliver undervist i:

 • Sikkerhed, for vi skal passe godt på hinanden.
 • Almindelige golfregler og definitioner
 • Etiketteregler
 • Banen
 • Handicap
 • Turneringsformer
 • Tilmelding i Golfbox
 • Udfyldelse af scorekort

I begyndermappen er det beskrevet hvor og hvornår regelundervisningen foregår. 

Spil på Par 3-banen

Hver onsdag kl. 18.00 – 20.30 kan du spille på Par 3-banen sammen med medlemmer fra begynderudvalget, som vil bistå dig med såvel teoretiske som praktiske ting. En rigtig god øvelse og en god måde også at blive introduceret i klubben på.

Du har også selv mulighed for at spille på Par 3-banen i prøveperioden, så ofte du har lyst.

Spil på den store bane

Når du har bestået teori og baneprøve og efterfølgende meldt dig ind i Golfklubben Lillebælt har du mulighed for at spille på den store bane. Her kan du deltage i kaninmatcher hver onsdag aften. Som ny går man under betegnelsen kanin indtil man har spillet sig ned i handicap 36. Om ondsdagen møder man andre nybegyndere, men også mere erfarne golfspillere som hjælper nye i gang. Kaninmatcherne indeholder også sociale tiltag, så det er en rigtig god måde at blive integreret i klubben på.

Golfkørekort / DGU-kort

For at få spillemulighed på den store bane både i Golfklubben Lillebælt og mulighed for at spille andre baner i andre klubber skal du bestå såvel en teoretisk som en praktisk prøve.

Teori- og regelundervisningen afsluttes med en regelprøve efter nærmere anvisning fra instruktøren.

Den praktiske prøve består i, at du skal kunne spille PAR 3-banen på max. 45 slag dokumenteret ved to underskrevne scorekort. Desuden skal du kunne spille puttegreenen i max 30 putts på en runde.

I den praktiske prøve indgår også, at du har vist forståelse for spillet, og hvordan man begår sig på banen. Baneprøven udføres sammen med et medlem af begynderudvalget.