Nyt fra formanden

Efter en våd start på sæsonen er vi kommet godt i gang, og vores bane står rigtig flot i øjeblikket, det betyder også at der er rigtig mange der spiller banen. Derfor er det vigtigt, at når i har bestilt en tid at i så, også går ind og bekræfter tiden når i kommer ud på banen. Det er også vigtigt at hvis i ikke skal bruge tiden, at i så aflyser den så andre kan få glæde af den. Det er ikke tilladt at spille banen uden at der er bestilt tid i golfbox, det kan både gøres hjemmefra og på standeren i klubben.

Strategiprocessen

Bestyrelsen har arbejdet grundigt med den første del af strategiprocessen i andet kvartal i år. Og selvom vi har haft en ambition om at blive færdige inden sommerferien, kan det desværre ikke lade sig gøre af forskellige årsager.

Derfor tager processen også på sommerferie indtil start september, hvor bestyrelsen genoptager arbejdet.

Vi har modtaget mange gode tiltag og indspark fra medlemmerne, og de er ikke spildt – flere af dem implementeres allerede i den daglige drift, mens andre venter, til vi skal tage mere langsigtede beslutninger.

Affald håndtering

Bestyrelsen arbejder på en korrekt affaldssortering på banen og ved klubhuset. Der bliver affaldsstationer få udvalgte steder, hvor man kan sortere affaldet korrekt, således at vi både følger vejledningen fra Affald Genbrug, og gør arbejdet nemmere for Greenkeeperne der efterfølgende skal tømme fraktionerne. Det er en indsats i klimaets tegn, så vi håber i alle vil støtte op om dette nye initiativ.

Kvinder og golf

Vi har gennemført det første begynderhold i Kvinder og golf. Det var en stor succes og alle havde nogle hyggelige timer sammen. Jeg vil gerne takke alle mentorer der var med til at gøre kurset til en stor succes, sammen med Sørens altid kompetente undervisning.

Vi gentager Succesen næste forår. Billedet viser afskedsmiddagen efter en veloverstået baneprøve.

Caféen

Vi har haft kontraktforhandlinger med Jannis, og han har meddelt os at han ønsker at opsige hans kontrakt fra d. 31/10 2024.

Vi ønsker Jannis held og lykke i fremtiden.

Bestyrelsen går nu i gang med at finde en afløser.

Uge 28 – billig uge

Vi forsøger os i år med en billig uge, hvor gæster kan spille vores bane for 150 kr. inkl. pølser og kartoffelsalat. Vi håber der er mange der kommer og nyder vores bane. For medlemmer er der tilbud på pølser og kartoffelsalat for 60 kr. i skal blot bestille i caféen inden i går ud.

Åben bestyrelse

Vi har tidligere lovet jer at vi vil være tilgængelige for jeres forslag og spørgsmål.

I august måned kommer der en dato for en dag, hvor I kan møde medlemmer af bestyrelsen, og giver jeres besyv med. Vi er meget modtagelige for gode forslag.

Vi ser frem til at møde jer!

Nyt fra greenkeeperne

Sommeren er nu endelig over os, og græsset, herunder roughen gror lystigt.

Vekslende vejr er godt for banen, som står helt perfekt. Vi får stor ros for banen af både medlemmer og gæster, såvel som for den fantastiske udsigt.

Som altid får roughen ikke så mange roser, til trods for, at den står utroligt smuk i øjeblikket, samtidig med den flotte definering af alle hullerne. Roughen klippes indenfor de næste 2 til 3 uger.

Efter henvendelse fra flere medlemmer, er der lagt flere river ud i bunkerne. Husk at hele riven skal ligge i bunkeren.

Tag godt imod Robotterne, vi tester forsat robotter til klip af fairway og semirough.

Nyt om par-3-banen

Gennem de sidste par uger har vi arbejdet med at lave nye tee-steder, på par-3 banen

Vi vil gerne have banen ratet og derfor er  banen forlænges med ca. 60 meter – fra tidligere 626 til 685 meter. Det har betydet, at alle huller er forlænget. 4 af teestederne er nu integreret i hækken ud mod Øster Hougvej hvilket giver et helt nyt indtryk af banen. Når banen er ratet, vil man kunne blive handicapreguleret.

Der er bestilt nye skilte og nye scorekort som kommer efter sommerferien. Vi vil lige afvente rateringen fra DGU inden vi printer nye kort.

Vi har sat midlertidige skilte op med angivelse af længden på hullerne. 

I det tidligere efterår vil vi foretage yderligere forbedringer – bl.a. vil 2-4 bunkers blive reduceret til “run-off” områder – dvs. at bunkerne fjernes og i stedet vil der blive sået græs, så man kan putte/chippe fra området.

Ligeledes vil flere af bunkerne blive hævet, så de bliver lettere at komme op af. 

DGU har oprettet en ny hjemmeside www.bookgolf.dk, hvor alle interesseret nu kan booke tider på mange af Danmarks par-3-baner – dette for at gøre sporten mere tilgængelig for alle. Man skal nemlig ikke have et medlemskab for at spille på disse baner.

Vi er nu halvvejs gennem sæsonen 2024 og den forløbne del af sæsonen har så sandelig budt udfordringer på vejrfronten. Trods det har vi nydt opbakningen til kaninmatcherne fra klubben, HCP-spillere, kaniner, sponsorer og Café På Plænen – tak for det.

Nyt fra junior udvalget

Så er det næsten blevet sommerferie og aktiviteterne i juniorudvalget holder ferie… næsten.

Efter en meget våd sæsonstart har vi haft en super god forårssæson. Jeg har sagt og skrevet det før og jeg gør det igen. Det er nogle skønne børn og unge mennesker – og man bliver altid i godt humør efter at have været sammen med dem.

Vi har dette forår haft 3 hold, der har fået teknisk træning ved Søren Max– et hold hvor man endnu ikke har taget et DGU kort, men træner frem mod dette, og to aldersinddelte hold, hvor man har DGU kortet. Det ene hold har været åbent for spillere op til 21 år, så nogle af vores ”gamle” juniorer har fortsat på dette hold.

Udover træning hos Søren har vi haft det vi kalder juniortræning hver fredag fra kl. 16-18. Her er der stationer med sjove (og udfordrende) lege, konkurrencer og øvelser, nogle øver på par 3 banen, så man kan få taget et DGU kort og andre er med erfarne golfere ude at øve på den store bane.

Til juniortræningen har vi haft en gruppe af frivillige, der har hjulpet, så vi kan tilbyde en mere differentieret træning – vi har nemlig stort spænd både i forhold til alder og ikke mindst erfaringen med golf. Her skal lyde en STOR tak til alle der har hjulpet os, vi håber I har lyst til at fortsætte med dette.

Dette forår har vi haft flere spillere med til nogle af U23 turneringerne – for nogle af vores spillere var det første gang til turnering og første gang på en ny bane. De har gjort det super godt og det har været en stor succes at prøve. Så vi håber, der er flere der får lyst igen til efteråret.

En vigtig ting hos juniorerne er også det at få skabt et godt fællesskab omkring golf-træningen. Vi prioriterer derfor også at slutte af sammen – gerne med en sodavand og i fredags var vi samlet til konkurrence og leg og sluttede af med fællesspisning. Man skal selvfølgelig lære at spille golf, men det skal også være sjovt, hyggeligt og så skal der være et sundt og godt fællesskab omkring det. Det vil altid være det vigtigste.

I den første uge af sommerferien har vi 3 dage med Sommercamp fra kl. 9-14. Her skal 10 af vores egne juniorer have træning og aktiviteter med Søren. Det er vi sikker på bliver godt og en god start på sommerferien.

På vores fb side ”GKL junior” ligger vi løbende billeder og aktiviteter op, så hvis I er nysgerrige er i velkommen til at følge os der og ellers må I endelig spørge, komme forbi eller blot sende et smil og et hej, når I ser os. Måske I kender nogle unge, der kunne tænke sig at prøve, så henvis gerne til vores folder på GKL’s hjemmeside, her kan de finde kontaktinformationer og andre praktiske informationer fra juniorudvalget.

VI glæder os allerede til efterårssæsonen – og flere spillere vil I med garanti se dernede selvom vi ikke har vores faste træninger.

Nyt fra kaninerne

Programmet for resten af sæsonen:

Onsdag 3. juli: Kaninmatch (9 huller) – tilmelding ved fremmøde mellem 15:45 – 17:00.

Onsdag 10. juli: Kaninmatch aflyst.

Onsdag 17. juli, onsdag 24. juli, onsdag 31. juli, onsdag 7. august, onsdag 14. august og onsdag 21. august:  Kaninmatch (9 huller) – tilmelding ved fremmøde mellem 15:45 – 17:00. 

Onsdag 28. august: Kaninmatch med gunstart kl. 17:00 (9 huller) – tilmelding via golfbox.

Onsdag 4. september, onsdag 11.september og onsdag 18. september:  Kaninmatch (9 huller) – tilmelding ved fremmøde mellem 15:45 – 17:00.

Onsdag 25. september: Kaninmatch med gunstart kl. 17:00 (Foursome – 9 huller) – tilmelding via golfbox.

Lørdag 28. september: Kaninmatch, sæson 2024, afslutning med gunstart kl. 09:00 (Foursome 18 huller) – tilmelding via golfbox

Verdens bedste frivillig job hos juniorerne

Et job hvor man hver uge får lov til at opleve, hvor skønne, sjove, trætte, åbne og fantastiske de unge mennesker i GKL er.

Vi har en flok frivillige golfere, der har hjulpet os i juniorafdelingen – dem er vi meget taknemmelige for og uden dem kunne vi slet ikke tilbyde så gode træningsmuligheder og et så differentieret golffællesskab, som vi gør nu – Så TAK for det og vi håber, I fortsat har lyst til at hjælpe

Men når man er juniorspiller er der naturligvis nogle ting der er lidt anderledes end når man kommer som voksen. Heldigvis for det

Det er blandt andet af STOR betydning, at der er et kendt ansigt, en der kan sætte rammen og fortælle hvad der skal ske, en person man er tryg ved at spørge, når der nu er mange ting, man kan blive i tvivl om.

Derfor søger vi en person, der dels er vild med skønne børn og unge og en person, der kan være der kontinuerligt 1 gang om ugen til juniortræning.

Man skal ikke tage sig af den tekniske træning, den tager Søren sig af, men man skal være tovholder og tage imod de unge, informere og fordele de frivillige hjælpere, fortælle de unge hvad de skal og hvorhenne og ikke mindst være den, der kender de unge og som de er tryg ved at spørge.

Har du lyst til at vide mere så skynd dig at kontakte Betina på 28 15 91 93 eller Bodil på 40 13 65 24.